Managed Services

Wie zich als beheerpartner presenteert, begeeft zich in een marktsegment waar de eisen hoog zijn. Naast kennis en creativiteit is continuïteit een cruciale factor: kennismanagement en het borgen van processen dienen zich op het hoogste niveau te bevinden. Info Support biedt daarbij een uitstekende omgeving voor de dienstverlening van Managed Services. Wij leveren al jaren opleidingen en consultancy aan voornamelijk top 200 organisaties in Nederland en België. Met die ervaring kunnen we via onze beheerafdeling Managed Services een aantal service-instrumenten bieden die uniek zijn in de markt.

Kennisvoorsprong en hoge kwaliteit medewerkers

Het Kenniscentrum van Info Support is al sinds de oprichting van het bedrijf in 1986 een organisatie die zich toelegt op kennisverwerving en kennisoverdracht door middel van cursussen. Het Kenniscentrum mocht zich als eerste in de wereld(!) ‘Microsoft Gold Partner voor Learning Solutions’ noemen en organiseert regelmatig cursussen en seminars voor Microsoft Nederland en België. Naast Microsoftproducten richt het Kenniscentrum zich ook op andere technologieën, zoals Java. Het Kenniscentrum vormt voor het team van Managed Services een permanent aanwezige adviesorganisatie die vanuit de tweede lijn bijvoorbeeld researchassistentie kan verlenen.

Info Support is één van de weinige organisaties in de branche waar een relevant diploma op hbo- of wo-niveau als verplichte toegangseis geldt voor IT-medewerkers. Daarnaast wordt er alles aan gedaan om hun kennis op peil te houden, met interne en/of externe trainingen en met wekelijkse interne technologiepresentaties. Daardoor bent u verzekerd van een hoogwaardige service door kundig personeel. Managed Services bestaat uit een snelgroeiend team van professionals. Daarvan worden er steeds twee toegewezen als contactpersoon aan een individuele klant. Zij fungeren als aanspreekpunt, applicatiespecialist en uw ambassadeur binnen onze organisatie.

Certificeringen

Bij Info Support vormen kwaliteitsborging, procesbeheersing en informatiebeveiliging een cruciaal onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Dit blijkt uit het gecertificeerde managementsysteem, waarmee Info Support Managed Services diensten levert aan zijn opdrachtgevers. Dit systeem is zowel ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement), ISO 20000-1 (Servicemanagement), ISO 27001 (Informatiebeveiliging) als NEN 7510 (Informatiebeveiliging in de zorg) gecertificeerd.

Door deze normen onder te brengen in één geïntegreerd managementsysteem versterken de normen elkaar onderling en vormen zij een sterk geheel. Daarbij heeft Info Support de ISO 20000-1 norm aangevuld met ITIL componenten en wordt er gebruik gemaakt van datacentra die ook voorzien zijn van een ISO 27001 certificering.

Info Support is Microsoft Qualified Multitenant Hoster (QMTH).

Testruimte en servicedesk

Vooral bij calamiteiten is het van groot belang dat de beheerder ‘mee kan kijken’ met de gebruiker. Omdat we echter niet aangesloten zijn op het bedrijfsnetwerk van de opdrachtgever heeft Managed Services hiervoor speciaal een testruimte ingericht. In deze ruimte kan de applicatie van de opdrachtgever, waarvan steeds een actuele versie aanwezig is, worden gedraaid zodat problemen door middel van een simulatie snel kunnen worden opgespoord en verholpen.

Bij veel organisaties beperkt de functie van een Servicedesk zich tot die van ‘doorgeefluik’ van informatie. Het gevolg is dat er vaak weinig aandacht wordt gegeven aan de kwalificaties van het personeel.

De ervaring heeft ons echter geleerd hoe belangrijk het is dat juist de eerste ‘ontvanger’ van een klantvraag een hoge mate van vakbekwaamheid ten toon spreidt. Een klant die meteen antwoord krijgt, of zonder omwegen naar de juiste persoon wordt doorgeschakeld, zal het gevoel krijgen dat hij of zij aan het juiste adres is. Daarmee is een deel van de agitatie verdwenen en komt een helder, rationeel oplossingtraject binnen handbereik. De servicedesk van Info Support, met haar uitstekend gekwalificeerde medewerkers, beschouwen we daarom als een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.

Klanten