Cloud

Steeds meer zakelijke applicaties verplaatsen zich naar de Cloud doordat een groeiend aantal organisaties hun diensten aanbiedt via internetportals en apps. De stormachtige opkomst van mobiele devices, zoals laptops, smartphones en tablets, vormt daarbij een belangrijke impuls voor het succes van Clouddiensten. Want die ontwikkeling maakt de noodzaak van overal en altijd bereikbare diensten en een groeiende behoefte aan een brede diversiteit aan data alleen maar groter.

Wat is de cloud?

Ondanks dat er binnen het IT-landschap veel verschillende definities zijn over het begrip Cloud Computing is iedereen het eens over de belangrijkste eigenschap: het via internet beschikbaar stellen van IT-services, IT-resources en data. Ondernemingen zijn daarbij geen eigenaar meer van de hun IT-landschap en dus ook niet meer verantwoordelijk voor de benodigde soft- en hardware en het bijbehorende onderhoud. Men zou kunnen stellen dat de klassieke situatie met louter on premise-onderdelen tot het verleden behoort.
Cloud

Meerwaarde van de Cloud

  • Snellere time to market
    Cloud Computing biedt de mogelijkheid kant en klare data en diensten snel te (her)gebruiken en componenten van verschillende leveranciers dynamisch met elkaar te integreren (mashups). Dit betekent dat organisaties meteen kunnen reageren op markttrends. Dat maakt business development en innovatie een stuk eenvoudiger omdat het daarvoor benodigde platform elastisch is. Dat betekent dat organisaties ook makkelijker zaken kunnen uitproberen die niet tot hun core business behoren.
  • Pay-per-use
    Cloud Computing gaat uit van het principe pay-per-use, dus van flexibele tarieven, gebaseerd op daadwerkelijk gebruik. Dit betekent voor organisaties een grote verandering voor hun IT-kosten: van initiële investering in een eigen IT-infrastructuur naar operationele kosten.

  • Flexibele uitbreiding van capaciteit
    Stel een onderneming wil een marketingactie uittesten en heeft weinig idee van de respons. Als die marketingactie nu massaal wordt opgepikt op social media als Twitter en Facebook, biedt Cloud-technologie de mogelijkheid de extra benodigde bandbreedte eenvoudig toe te voegen zonder dat daarvoor eerst de eigen IT-infrastructuur moet worden uitgebreid. Ander voorbeeld: de grote toename in capaciteitsbehoefte die een organisatie ervaart tijdens een specifieke actie waardoor tijdelijk veel meer klanten dan normaal gebruik willen maken van de online shop.

Ontwikkelwerkplek uit de Cloud

Ontwikkelt u zelf software dan biedt Info Support met Hosted Development een innovatieve oplossing voor het flexibel inrichten van uw ontwikkelomgeving.

Virtualisatie

Onze Dynamic Datacenter-diensten voorzien u van een breed pakket aan ondersteuning om uw datacenter volledig dynamisch te maken. Wij realiseren dat door het bieden van Infrastructure as a Service (IaaS).

Door gebruik te maken van virtualisatie krijgt u daarbij precies de IT-voorzieningen die u echt nodig hebt. Met als positief gevolg facturatie op basis van feitelijk gebruik. Lees hier meer over Info Supports Virtualisatiediensten.

Werken in de cloud

Uw werkplek komt uit de cloud. Dat is niets nieuws. Als het gaat om veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid, dan zijn er wel degelijk verschillen in aanbod.

Info Support biedt u hoge kwaliteit ontzorging in een breed scala aan producten en diensten. Waarin u bepaalt wat u nodig heeft. Lees hier meer over Werken in de Cloud

Applicatiehosting

Zorgeloos uitbesteden van uw applicatiehosting. Dat is precies waar u naar op zoek bent als u uw applicaties wilt laten hosten door een externe partij.

Meer weten over cloud?

Ontmoet ons

NDC {London}

dotNed User Group Meetup

Techorama Café