NS

Binnen de afdeling IT Operations, onderdeel van NS Reizigers (NSR), was de wens de diverse software engineering disciplines aan elkaar te koppelen met als doel projecten op een gestandaardiseerde wijze te kunnen uitvoeren. Doel was, door in eerste instantie projectmanagement, testmanagement en requirementsmanagement realtime aan elkaar te koppelen, de kwaliteit te verhogen en de nadruk te leggen op traceability en transparantie. Centraal onderdeel van de eigen ontwikkelstraat werd Info Supports Endeavour. Een gesprek met een zeer enthousiaste Peter Betting, manager Testen & Kwaliteit, NSR IT Operations, en Norbert Fassotte, implementatieconsultant en -coach van Info Support.

Ik heb echt genoten van de kennis en professionaliteit van de mensen. Het vertrouwen dat we vooraf hadden, is meer dan waargemaakt.”

Peter Betting, manager Testen & Kwaliteit

Meedenken

“Omdat we zelf veel kennis hebben opgebouwd, zijn we een gelijkwaardige gesprekspartner,” rondt Peter het gesprek af. “Zo kunnen we zelf ‘in control’ blijven. En omdat Info Support geen ‘licentieverkoper’ is maar met je meedenkt, halen we de kennis die we echt nodig hebben.”

 

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het ontwikkeldeel van TOPAAS, het vierde grote onderdeel na requirements, projectmanagement en testing. “We zijn dit deel met groot vertrouwen ingegaan. We zijn er nog niet, maar wat we in vier maanden hebben neergezet, is echt al heel bijzonder.” Klik hier om de hele referentie te lezen.