Neem contact op

PODCAST: AITODAY

S05E08 – 9 AI-tools om de effectiviteit van je business te verbeteren

Ontdek AI-tools die bedrijven kunnen helpen met tekstcorrectie, presentatievaardigheden, transcriptie, beeldbewerking en meer. Verbeter uw dagelijkse werk met deze innovatieve hulpmiddelen!

PODCAST: AITODAY

S05E08 – 9 AI-tools om de effectiviteit van je business te verbeteren

Ontdek AI-tools die bedrijven kunnen helpen met tekstcorrectie, presentatievaardigheden, transcriptie, beeldbewerking en meer. Verbeter uw dagelijkse werk met deze innovatieve hulpmiddelen!

Introductie

Welkom bij een nieuwe aflevering van de AIToday Live Podcast! Vandaag bespreken Joop Snijder en Niels Naglé AI-tools die nu inzetbaar zijn voor bedrijven. In deze aflevering delen ze tips, links en inspirerende verhalen over hoe AI ons dagelijkse leven en werk kan verbeteren.

Grammatica- en spellingshulpmiddelen: LanguageTool en Grammarly

Joop trapt af met LanguageTool, een AI-tool die hij meerdere keren per week gebruikt voor tekstcorrectie en suggesties. Deze tool, samen met Grammarly, helpt bij het verbeteren van je geschreven werk door het controleren van spelling en grammatica. Daarnaast kunnen ze beide een tekst herschrijven om variaties in stijl en leesbaarheid te creëren.

Speech Coach in Microsoft Teams

Niels geeft aan dat Microsoft Teams kortgeleden een Speech Coach-functionaliteit heeft toegevoegd, die let op je intonatie en woordgebruik tijdens presentaties en vergaderingen. Ondanks dat deze functie nog steeds voornamelijk gericht is op het Engels, kan het nuttig zijn om je presentatievaardigheden te verbeteren.

Transcriptie tools: Descript en Mac Whisper

Voor het transcriberen van audio biedt Descript de mogelijkheid om audio en video te bewerken door het aanpassen van de bijbehorende tekst. MacWhisper is een vergelijkbare tool die geschikt is voor lange opnames en transcriptie op je eigen apparaat uitvoert.

Synthetische stemmen en avatars: Synthesia.io

Synthesia.io is een interessante tool waarmee je niet alleen synthetische stemmen kunt maken, maar ook avatars die je tekst uitspreken. Met deze tool kun je gemakkelijk explainervideo’s en presentaties creëren met gepersonaliseerde avatars en stemmen.

AI-beeldbewerking: Photoshop en Apple Photo

Photoshop en Apple Photo zijn handige tools voor het bewerken van afbeeldingen met AI, zoals het selecteren en maskeren van personen of objecten in foto’s. Photoshop biedt nu ook neural filters, waarmee je bijvoorbeeld iemand kan laten lachen op de foto.

Excel-tabellen uit foto’s extraheren

De Office-app op je telefoon maakt het gemakkelijk om tabellen uit documenten te halen en deze in Excel te importeren. Dit bespaart je tijd en moeite bij het overtypen van gegevens.

Productiviteit en schrijven: ChatGPT en Copilot

ChatGPT en Copilot zijn AI-gestuurde schrijfhulpmiddelen die je kunnen helpen bij het schrijven van teksten, code programmeren of verbeteren. Beide tools maken gebruik van OpenAI-modellen om effectief te zijn bij het ondersteunen van schrijven en programmeren.

Links naar tools

We hopen dat deze lijst met AI-tools nuttig voor je was. Vergeet niet om de show notes te bekijken voor alle links naar de genoemde tools en resources. Als je aanvullende tools kent of zelf gebruikt, laat het ons dan weten op social media – we zijn altijd op zoek naar inspirerende verhalen, ideeën en tools om het leven nog gemakkelijker te maken. Bedankt voor het luisteren naar de AIToday Live Podcast!

Laatste 5 afleveringen