Alfam Consumer Credit

ALFAM innoveert digitale processen met corporate start-up aanpak

Info Support realiseerde een groot IT-project volgens de corporate start-up methode bij kredietverstrekker ALFAM, een dochteronderneming van ABN AMRO Bank N.V. Volgens dit principe werkt een multidisciplinair team onafhankelijk aan bepaalde vraagstukken of nieuwe producten binnen een gevestigd bedrijf.

Uitdaging

Kredietproces vereenvoudigen voor distributiepartners van ALFAM.

Doelgoep

Medewerkers van zowel ALFAM als Info Support.

Resultaat

Een open API, waardoor distributiepartners het proces van kredietaanvragen voortaan volledig in hun eigen systemen kunnen integreren.

Kredietproces vereenvoudigen

ALFAM schakelde Info Support in om het kredietproces te vereenvoudigen voor distributiepartners. Een uitdagend streven, aangezien bij het inventariseren van de wensen al snel bleek dat de behoeften en voorkeuren flink uiteenlopen. Info Support adviseerde voor dit project een corporate start-up team samen te stellen, met daarin medewerkers van zowel ALFAM als Info Support. Hierdoor ontstond er een sterk multidisciplinair en zelfstandig team dat zich focust op één specifiek vraagstuk, namelijk: hoe moet het nieuwe digitale kredietproces eruitzien en hoe realiseren we dit? Met deze aanpak worden er sneller nieuwe oplossingen, innovaties en producten ontwikkeld.

Het is bijzonder om te zien hoe betrokken de ontwikkelaars en business managers van Info Support zijn bij het realiseren van onze doelen.
Ab van Veenhuisen, CIO van ALFAM

Flexibiliteit om kredietproces naar eigen wensen in te richten

De oplossing werd gevonden in de ontwikkeling van een open API, waardoor distributiepartners het proces van kredietaanvragen voortaan volledig in hun eigen systemen kunnen integreren. Op deze manier biedt ALFAM distributiepartners de flexibiliteit om het kredietproces naar eigen wensen in te richten. Deze innovatie werd in co-creatie met eindgebruikers gerealiseerd, wat leidde tot een beter eindproduct en een aanzienlijk snellere time-to-market. Het project is binnen zes maanden gerealiseerd.

Ab van Veenhuisen, CIO ALFAM: “Het project dankt zijn snelle succes aan het multidisciplinaire corporate start-up team, waarin medewerkers van ALFAM en Info Support samenkomen. Deze mix van interne en externe expertise werkt perfect, met name omdat de ontwikkelaars van Info Support gewend zijn om in de vorm van een corporate start-up te werken; zij beschikken over de juiste cultuur en mindset en hebben veel ervaring met agile-werkmethodieken. We werken daarom graag samen met Info Support.”

Werken vanuit partnership

Van Veenhuisen: “Doordat we met Info Support in een corporate start-upteam werken, is de samenwerking zeer intensief en wordt er gewerkt vanuit partnership. Hiermee doen we heel bewust afstand van de klassieke klant-leverancierrelatie. Je merkt namelijk dat Info Support zich ook verantwoordelijk voelt voor het slagen van dit project, wat deze relatie gelijkwaardig maakt. Het is bijzonder om te zien hoe betrokken de ontwikkelaars en businessmanagers van Info Support zijn bij het realiseren van onze doelen.”

We kunnen gemakkelijk ergens anders ontwikkelaars inhuren die .NET kunnen programmeren, maar we werken liever met een IT-partner die echt met ons meedenkt en een innovatieve denkwijze overdraagt op onze mensen.
Ab van Veenhuisen, CIO van ALFAM

Innovatiecultuur

Een groot voordeel van het werken in corporate start-ups is dan ook dat medewerkers een bepaalde manier van denken aanleren die ze met zich mee blijven dragen. Wanneer deze medewerkers aan andere projecten gaan werken, verspreiden ze deze mindset in de organisatie. Met deze werkwijze wordt dus niet alleen een innovatieve IT-oplossing terug in de organisatie gezet, maar ontstaat ook een vernieuwende cultuur die zich als een olievlek binnen de organisatie verspreidt.