Agrifirm

Info Support ontwikkelt toekomstbestendige digitale omgeving voor Agrifirm

Met een team van ruim twintig IT-professionals ondersteunt Info Support coöperatie Agrifirm bij het leveren, onderhouden en ondersteunen van verschillende digitale diensten, waaronder een geheel vernieuwde webshop en een cloudplatform. Zo blijft Agrifirm wendbaar en in staat om in te spelen op een veranderende markt.

Uitdaging

De digitale omgeving moderniseren, waaronder de webshop en het cloudplatform voor diverse applicaties

Doelgoep

Klanten en medewerkers van Agrifirm

Resultaat

Een webshop en een platform voor het beheren van apps

Een verantwoorde voedselketen

Royal Agrifirm Group is een coöperatie waarin ruim 10.000 Nederlandse veehouders en telers hun inkoopkracht hebben gebundeld. De coöperatie biedt kwalitatief hoogstaande producten zoals diervoeders, zaden, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Ook geeft het bedrijf advies aan telers en agrariërs over de te kiezen producten. Agrifirm wil bijdragen aan een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties. De coöperatie moet tegenwoordig inspelen op een markt die snel verandert, mede door de verschuiving naar meer plantaardige producten.

Digitaal platform ontwikkelen en beheren

Agrifirm heeft Info Support als IT-partner gekozen, onder meer om de webshop en de MijnAgrifirm-omgeving – het digitale platform voor klanten om producten snel en eenvoudig te bestellen – te ontwikkelen en te beheren. Daarnaast heeft Agrifirm een platform waar alle applicaties, meer dan twintig stuks , op draaien.

“Ze willen de digitale omgeving zo inrichten dat ze optimaal advies kunnen geven aan hun klanten”, vertelt Rick Oonk, Unit Manager Agriculture, Food & Retail bij Info Support. “Daarnaast willen ze hun klanten de beste digitale diensten bieden. Agrifirm was op zoek naar een partner die dit kon realiseren en de digitale strategie mede vorm kon geven . De partner moest qua cultuur en betrokkenheid bij Agrifirm passen en specialisten in het agrifood-segment kunnen leveren. Als Info Support hebben we bewezen ervaring met dit segment .”

Ze willen hun klanten de beste digitale diensten bieden. Agrifirm was op zoek naar een partner die dit kon realiseren en de digitale strategie mede vorm kon geven. De partner moest qua cultuur en betrokkenheid bij Agrifirm passen en specialisten in het agrifood-segment kunnen leveren. Als Info Support hebben we bewezen ervaring met dit segment.
Rick Oonk, Unit Manager Agriculture, Food & Retail bij Info Support

Verschillende (nearshoring-)teams werken aan de digitale transitie

Een onderdeel van de opdracht was het doorvoeren van professionalisering in de manier waarop de teams met elkaar samenwerkten. Agrifirm wilde graag op een andere manier werken om de rapportage te verbeteren. Daarnaast wilde Agrifirm met de nieuwe digitale omgeving de productiviteit en de voorspelbaarheid verhogen. Nu werken verschillende teams van Info Support aan de digitale transitie. Dit zijn nearshoring-teams, die voor ongeveer de helft bestaan uit ontwikkelaars uit Roemenië. Volgens Oonk een efficiënte oplossing omdat de nearshore-medewerkers volledig deel uitmaken van de teams. “Ieder team bestaat uit een mix van Nederlandse en Roemeense ontwikkelaars. De ontwikkelaars uit Roemenië zijn ook twee keer bij ons in Nederland geweest en we staan in nauw contact met ze. Dat doet veel goed voor de binding in het team.”

Nieuwe webshop

Een mooie mijlpaal is dat de nieuwe webshop nu live is. “Binnen een half jaar hebben we die herbouwd. Daarnaast hebben we ons managed cloud platform MCPS geïmplementeerd waarin al hun applicaties zijn ondergebracht en waarmee Agrifirm veel efficiënter te werk kan gaan. We hebben nu veel minder capaciteit nodig om het beheer van het platform uit te voeren.”

Dagelijks bouwt Info Support nog verder aan de digitale strategie van Agrifirm. Dat betekent dat er nog altijd vijf teams aan het werk zijn. Rick Oonk: “Zij werken met een eigen service-managementsysteem. Alle vragen en problemen die daarin binnenkomen worden daarin geregistreerd en afgehandeld. We hebben niet alleen een professionaliseringsslag gemaakt met de ontwikkeling, maar ook met het beheer. Dankzij goedlopende processen hebben we rust gecreëerd in de operaties. Daarmee werken we dagelijks aan ons grote doel: de digitale strategie van Agrifirm vormgeven en die verder integreren, zowel functioneel als technisch.”

Niet voor niets is na een selectieproces de keuze op Info Support gevallen om de digitale transformatie te helpen realiseren. We hadden al snel in de gaten dat ze qua cultuur goed bij ons pasten. Het niveau van de developers is zonder uitzondering goed. Ze hebben op een aantal momenten de vinger op de zere plek van de architectuur gelegd, wat voor veel verbeteringen heeft gezorgd. En ze leveren veel toegevoegde waarde doordat ze al langer in de agrarische sector actief zijn.
Edwin Tragter, Group Director IT bij Agrifirm