Cipal Schaubroeck

IT-trainingen voor vast kenniscentrum van overheidsdiensten Cipal Schaubroeck

Digitale transformaties voor het publieke domein vragen een bijzondere vorm van expertise. Cipal Schaubroeck is al 44 jaar een vaste waarde als IT-kenniscentrum voor overheidsdiensten. Hun IT-oplossingen laten zich vlot vertalen naar tal van domeinen.

Cipal

Uitdaging

Zorgen dat het IT-team een grondige kennis van Docker verwerft.

Doelgoep

IT-medewerkers

Diensten

Resultaat

Training en een inspiratiesessie waardoor de kennis van het het IT-team weer up-to-date is en het mee kan met de laatste ontwikkelingen.

Bredere trends in de samenleving

De wereld van de publieke sector staat niet stil. Trendgevoeligheid, gespecialiseerde knowhow en een brede blik op nieuwe ontwikkelingen zijn hier dan ook sleutelbegrippen. “Daar ligt dan ook meteen het verschil dat we vanuit Cipal Schaubroeck willen maken”, vat Kirsten Cuvelier van Cipal Schaubroeck aan. “Ik vind het belangrijk dat onze medewerkers, naast hun dieptekennis, ook mee zijn met de bredere trends in de samenleving. Hoe alerter we zijn voor opkomende innovaties, hoe beter we onze klanten kunnen bijstaan met toekomstbestendige antwoorden. Een proactieve aanpak zit in ons DNA. Met de trainingen van Info Support houden we de vinger aan de pols.”

Proactief op het juiste moment

Net die proactieve houding deelt Cipal Schaubroeck met Info Support. “Info Support is op het juiste moment bij ons komen aankloppen”, vertelt Kirsten Cuvelier van Cipal Schaubroeck. Wij hadden in het verleden al eens een training van hen gevolgd. Net op het moment dat ons team zoekende was om met Docker, een containerplatform, aan de slag te gaan, bood Info Support al ondersteuning. Twee teamleden uit een team van zeventien mensen waren al vertrouwd met het platform, maar er circuleerden nog veel vragen. Ik wilde de twijfels wegnemen en het hele team onderdompelen in de materie. Het doel van de basistraining was om die eerste drempels weg te nemen en iedereen vertrouwd te maken met Docker.”Wat volgde was een kennismakingsgesprek tussen Info Support en Cipal Schaubroeck waarbij eerst de specifieke noden van de groep in kaart werden gebracht. Dit gesprek vormde de kapstok voor wat uiteindelijk twee trainingen werden. Zowel developers als systeemtesters namen hieraan deel. Tijdens de sessie kwamen onder meer vragen aan bod over hoe je applicaties in een container kan verpakken, hoe je het proces van een container kan automatiseren en hoe je complexere applicaties met Docker-compose aanpakt. Dankzij de positieve impact kreeg de eerste sessie ook snel een vervolg. “De eerste training werd zo positief onthaald, dat we algauw beslisten om een tweede te organiseren. Die zat in een mum van tijd vol.”

Succesvolle trainingen

Wat volgde was een kennismakingsgesprek tussen Info Support en Cipal Schaubroeck waarbij eerst de specifieke noden van de groep in kaart werden gebracht. Dit gesprek vormde de kapstok voor wat uiteindelijk twee trainingen werden. Zowel developers als systeemtesters namen hieraan deel. Tijdens de sessie kwamen onder meer vragen aan bod over hoe je applicaties in een container kan verpakken, hoe je het proces van een container kan automatiseren en hoe je complexere applicaties met Docker-compose aanpakt. Dankzij de positieve impact kreeg de eerste sessie ook snel een vervolg. “De eerste training werd zo positief onthaald, dat we algauw beslisten om een tweede te organiseren. Die zat in een mum van tijd vol.”

De instructrice ging telkens op een vlotte manier in interactie met de groep. Ze kon goed inspelen op het juiste niveau van voorkennis. Je merkt dan meteen dat het bij Info Support niet enkel gaat over de theorie. Ze weten waarover ze praten en hoe het in de praktijk te werk gaat.
Kirsten Cuvelier, Team Lead Development & Systemtest bij Cipal Schaubroeck

Grote stap vooruit met Docker

Intussen behoort Docker tot de parate kennis van het team. Kirsten Cuvelier van Cipal Schaubroeck vult aan: “We hebben een grote stap vooruitgezet. Ik merk ook dat onze mensen sneller nieuwe dingen uitproberen met het platform. Ze voelen er zich voldoende vertrouwd mee om aan de slag te gaan met gespecialiseerde vragen. Dat was ook het doel: de initiële aarzeling wegnemen.”Na de training over Docker volgde er nog een inspiratiesessie over AI. Uit de opvolggesprekken bleek algauw dat er ook interesse was bij Cipal Schaubroeck over de opportuniteiten die deze technologie bood. “Dat was opnieuw een goeie samenwerking waarbij Info Support mee nadenkt over onze specifieke vraag. Deze keer was het eerder een inspiratiesessie zodat we mee zijn met de laatste AI-ontwikkelingen. Info Support houdt ons scherp!”

Inspiratiesessie over AI

Na de training over Docker volgde er nog een inspiratiesessie over AI. Uit de opvolggesprekken bleek algauw dat er ook interesse was bij Cipal Schaubroeck over de opportuniteiten die deze technologie bood. “Dat was opnieuw een goeie samenwerking waarbij Info Support mee nadenkt over onze specifieke vraag. Deze keer was het eerder een inspiratiesessie zodat we mee zijn met de laatste AI-ontwikkelingen. Info Support houdt ons scherp!”