RDW

RDW integreert met hulp van Info Support een aangepast softwaredelivery-traject

Iedereen die weleens achter het stuur heeft gezeten, kent de RDW wel. Veilig en vertrouwd op weg kunnen is het doel. Voor de registratie van voertuigen zijn goed functionerende IT-systemen cruciaal. Info Support is sinds jaren partner van de RDW en helpt bij de doorontwikkeling van haar IT-systemen. Snelheid en wendbaarheid, daar draait het om.

RDW

Uitdaging

Een nieuwe, ambitieuze manier van software ontwikkelen. Snel en wendbaar.

Doelgoep

De IT-organisatie van RDW.

Resultaat

Een aangepast softwaredelivery-traject, vanuit een goed doordachte DevOps-aanpak.

Sneller acteren

De digitale ontwikkelingen gaan hard, en daarmee veranderen de verwachtingen van de gebruikers ook. Ook de RDW moet steeds sneller kunnen acteren, en dus ook snel reageren met software. De instantie moet wendbaarder zijn, storingen adequater oplossen en vlugger wijzigingen doorvoeren. Dat vraagt om een aanpassing in de IT-omgeving.

Info Support helpt ons enorm om de DevOps-doorontwikkeling mee te maken als bedrijf. Met hun hulp wordt het werk een stuk efficiënter en effectiever. Dat is overigens niet alleen merkbaar voor de divisies van RDW, maar ook voor de eindgebruiker.
Gert-Jan Theuwissen, divisiemanager ICT bij RDW

Doorontwikkeling DevOps-aanpak

Info Support adviseerde de RDW over haar IT-omgeving. Dit leverde een doorontwikkeling van de DevOps-aanpak op. Het resultaat? Een aangepast softwaredelivery-traject. Van bouwen op een machine in de ontwikkelstraat, naar bouwen in een pipeline met samenwerkingsplatformen. Testen en releasen is een continu proces geworden.

De business sneller geholpen

De business wordt sneller geholpen. Er is meer transparantie. En iedereen heeft toegang tot IT-systemen. De RDW werkt nu via één backlog, wat een positieve impact heeft op de samenwerking tussen teams. “We voeren nu meerdere updates per week, of zelfs per dag uit. En dan volledig geruisloos. De rest van de organisatie – en de buitenwereld – heeft hier geen enkele last meer van”, zegt Frank Driesens, senior software engineer bij RDW. “Het is een ontwikkeling om trots op te zijn.”