AIToday Live maandoverzicht december

Het is tijd om het nieuwe jaar goed te beginnen met het maandoverzicht van AIToday live! Deze 8 afleveringen van afgelopen december staan in het teken van diversiteit van AI, technische innovaties en maatschappelijke impact. Luister naar de boeiende gesprekken tussen Joop Snijder en Niels Naglé met experts als Willem Meints over AI-assistenten, Ben Werkhoven over AI in de zorg, en de unieke perspectieven van Angelique en Robin Houtveen uit media en fitness. Verder bespreken Joop en Niels de aankomende Europese AI-wetgeving en reflecteren ze op de belangrijkste lessen van 2023. Veel luisterplezier!

S05E73 - AI assistenten en de toekomst van werk: mogelijkheden en uitdagingen

In deze aflevering van AIToday Live spreken Joop Snijder en Niels Naglé met Willem Meints over AI assistenten. Willem, Chief AI Architect bij Aigency, heeft een AI assistent gebouwd voor Info Support genaamd Ricardo.

Deze assistent maakt gebruik van het generatieve AI-model ChatGPT en het Guidance Framework van Info Support. Willem deelt zijn inzichten over de uitdagingen, veiligheid en privacy aspecten, en mogelijke toepassingen van AI assistenten.

S05E74 - Uitleg: De bouwstenen van Generatieve AI

In deze korte aflevering uitleg over machine learning, deep learning en reinforcement learning en hoe deze de bouwstenen vormen voor Generatieve AI. Als laatste vertelt Joop over de game-changer die er aan komt om taalmodellen beter te maken.

S05E75 - Een kijkje in de AI-keuken van Erasmus MC: innovatie in de praktijk

Welkom bij een nieuwe aflevering van AIToday Live! Vandaag hebben we het genoegen om Ben Werkhoven van Erasmus MC in de studio te hebben.

We praten met Ben over verschillende AI-projecten in de zorg, waaronder het voorspellen van no-shows en het optimaliseren van kliniekplanning. Ook bespreken we de grootste misvattingen over AI.

S05E76 - De impact van de nieuwe EU AI Act

In deze aflevering van AIToday Live staat de EU AI Act centraal, waarbij de implicaties van deze nieuwe wetgeving op het gebied van kunstmatige intelligentie worden besproken. Joop Snijder, CTO bij Aigency, doorgrondt de betekenis van deze baanbrekende Europese wet voor consumenten en bedrijven.

S05E77 - De invloed van AI op radio en DJ's

Deze aflevering van AIToday Live staat in het teken van de persoonlijke kijk op kunstmatige intelligentie van radio DJ Angelique Houtveen en haar broer, sportschooleigenaar Robin Houtveen. Beiden hebben vanuit hun eigen vakgebied te maken met AI en bespreken de invloed ervan op media en fitness.

Ze vertellen over hun eerste kennismaking met AI tijdens de World Summit AI en hoe dit hun perspectieven heeft veranderd. Angelique en Robin delen bovendien hun zorgen en enthousiasme over de toekomstige rol van AI in hun werkzaamheden.

De luisteraar krijgt hiermee een compleet beeld van de diverse toepassingen van AI in verschillende sectoren.

S05E78 - Waarom de vloek van AI Act een zegen is

In deze aflevering van AIToday Live verkent Joop Snijder de nuances van de toekomstige Europese wetgeving voor kunstmatige intelligentie. De EU AI Act staat centraal in een discussie die licht werpt op de balans tussen innovatie en risicomanagement, waarbij Joop de impact en de gewenste regulering vanuit een technologisch standpunt benadert.

S05E79 - Kunstmatige intelligentie in 2024: 12 voorspellingen!

In deze aflevering van AIToday Live gaan Joop Snijder en Niels Naglé in gesprek over actuele ontwikkelingen in de wereld van kunstmatige intelligentie. Van de nieuwste generatieve AI-technologieën tot verwachtingen rondom de EU AI-act worden onderwerpen kritisch tegen het licht gehouden.

S05E80 - Menselijker met AI

Dit is de laatste aflevering van 2023 en Joop kijkt terug en vertelt over het belangrijkste wat we van 2023 kunnen leren.