Digital Days 2023 in het teken van thema 'Food & Tech'

De zevende editie van de Digital Days staat alweer voor de deur. Op 10 en 11 februari 2023 vindt het techniekevent wederom plaats in De Basiliek in Veenendaal. De Hackathon, onderdeel van de Digital Days, vindt een week later plaats op 24 februari 2023. Het belooft een mooie editie te worden met als centraal thema: ‘food and tech’. Info Support is op het moment bezig met de voorbereidingen voor het event.

Food and Tech

Het centrale thema voor editie 2023 van de Tech Day is ‘Food en Tech’. Dit thema sluit naadloos aan bij waar we ons in de Regio Foodvalley hard voor maken. Ook bij de jongeren is de combinatie van food en techniek een uitdagend en actueel thema. ‘’In samenspraak met docenten van middelbare scholen en onze partners zullen we ook dit jaar weer een inspirerend programma neerzetten’’ aldus projectmanager Rineke Sloetjes. ‘’Na het sinds vorig jaar geïntroduceerde en succesvolle carrouselprogramma strijden de leerlingen tijdens de ‘food-and-tech-quiz’ om de Tech Day Trophy 2023 en andere leuke prijzen’’.

Grote vraag naar IT-talent

De reden dat Digital Days al jaren wordt georganiseerd is dat er meer dan ooit vraag is naar technische en IT-gerelateerde talenten. Met Digital Days leveren we een bijdrage aan de overweging voor jongeren om te kiezen voor een opleiding en een carrière in de IT. De Foodvalley kenmerkt zich door een grote aanwezigheid van agro- en techbranches. Hier is veel menskracht voor nodig. Ook zijn er grote verandering gaande met het klimaat, de energie- en voedselvoorziening. Voor de uitdagingen van morgen en het werk wat daarmee gemoeid is hebben we technische en IT vakkrachten nodig.

Havo/vwo en technasium leerlingen gaan met een concrete opdracht vanuit het bedrijfsleven aan de slag. Ze buigen zich samen met coaches van Info Support en HSO om creatieve oplossingen aan te leveren voor het vraagstuk van een van de agro en tech bedrijven uit Veenendaal e.o. Lammert Vinke, Unit Manager bij Info Support: “Digital Days is bij uitstek een event om jongeren lekker aan de slag te laten gaan met IT. Dat IT tegenwoordig overal aanwezig is, dat weten ze natuurlijk al lang, maar tijdens Digital Days ervaren ze ook dat je met IT een enorme maatschappelijke impact kunt maken, dat je concrete oplossingen kunt bedenken voor onze samenleving. Daarom vinden wij dit zo’n belangrijk event, dat we graag sponsoren.”