Alle verzekeringen overzichtelijk op een rij in één online portaal

Een veilige online plek waar je als consument een overzicht vindt van al je verzekeringen, zodat je in één oogopslag ziet of je (onbewust) dubbel-, onder-, of onverzekerd bent. Dat is te vinden op de nieuwe website Mijnverzekeringenopeenrij.nl, die 3 april live is gegaan. Dit initiatief van Nederlandse verzekeraars heeft al veel positieve reacties opgeleverd, onder meer van de Consumentenbond, Wijzer in Geldzaken, de AFM en diverse politici.

Digitale poliskluis

Info Support heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan deze digitale poliskluis, door als innovatieve IT-partner in een vroegtijdig stadium mee te denken met de opdrachtgevers en de applicatie te bouwen. Het ontwikkelproces stopt hier echter niet; de komende jaren blijft het portaal zich ontwikkelen tot een onmisbaar platform voor zowel consumenten als verzekeraars.

Info Support zal het beheer op zich nemen en de applicatie continu aanpassen aan de wensen van zowel consumenten als verzekeraars. Dit wil zeggen dat Mijnverzekeringenopeenrij.nl de komende jaren verder wordt uitgebreid met allerlei functionele handigheden, afhankelijk van de feedback van gebruikers en nieuwe technologische ontwikkelingen. Gemak en overzicht zijn daarbij de sleutelwoorden. Zo kun je als consument in een paar klikken een verzekeringsoverzicht downloaden als PDF en gebruiken bij een adviesgesprek. Daarbij is er ook de mogelijkheid om per verzekering notities en documenten toe te voegen, zodat echt alle benodigde informatie op één plek staat.

De consument houdt de regie

Veiligheid is een essentieel punt bij mijnverzekeringenopeeenrij.nl; alleen de consument zelf kan zijn of haar verzekeringen zien en delen. De gegevens worden verder met niemand gedeeld, dus ook niet met verzekeraars, gevolmachtigden of adviseurs (tenzij de consument daar nadrukkelijk voor kiest).

Via hun polis-, klant- of relatienummer kunnen burgers eenvoudig verzekeraars toevoegen aan hun overzicht. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om bijvoorbeeld schade-, uitvaart-, of een levensverzekering. Vervolgens kan het overzicht worden gedeeld met familieleden, zodat er binnen het gezin een totaaloverzicht ontstaat. Ook is het eenvoudig om via het platform een schade door te geven en je persoonlijke gegevens te wijzigen, zoals een adres of telefoonnummer.

Introductiefase

Op dit moment is al meer dan de helft van de particuliere verzekeringen aangesloten bij Mijnverzekeringopeenrij.nl en de verwachting is dat dit aandeel in de loop van 2018 zal stijgen naar boven de tachtig procent en daarna gestaag zal groeien.