Info Support ondersteunt LITTIL om nieuwe generatie te enthousiasmeren voor IT

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Voor IT-bedrijven geldt dat heel letterlijk, want zij staan te springen om jong IT-talent. Info Support stimuleert het dat kinderen kennismaken met programmeren. Daarom ondersteunt Info Support het project LITTIL, een initiatief van Devoxx4Kids.

LITTIL is het platform van Devoxx4Kids, dat kennisuitwisseling tussen het bedrijfsleven en scholen mogelijk maakt. Als onderdeel van de samenwerking met LITTIL verschijnen collega’s van Info Support voor de klas om kinderen kennis te laten maken met programmeren. Deze collega’s geven les met onder meer robotjes (mBots) – een intuïtieve en speelse manier om te leren programmeren met Scratch.

 

Daarnaast overhandigde Info Support in november een donatie van €2.500 aan LITTIL. Eddy Vos van Devoxx4Kids nam de cheque in ontvangst. Het totale bedrag is tot stand gekomen tijdens de techbeurs Techorama, waar Info Support voor elke gesproken bezoeker een bijdrage doneerde.

 

Gelijke kansen bieden

Info Support is verheugd om op deze manier een maatschappelijke bijdrage te leveren. Reinier Joosse van Info Support licht toe: “De rol van tech en IT neemt in de toekomst alleen maar toe, en daarmee ook de vraag naar talent in deze sector. Het is tevens een vakgebied dat mooie kansen biedt voor opkomende talenten. In het kader van gelijke kansen is het een goed idee dat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met dit boeiende vakgebied.”

Meer maatschappelijke initiatieven

LITTIL is een van de projecten die Info Support ondersteunt om een bijdrage te leveren aan een maatschappij die draait op en om IT en tech. Naast LITTIL ondersteunen we ook Digital Days, een initiatief om middelbare scholieren kennis te laten maken met IT. Daarnaast investeert Info Support in het verduurzamen van de bedrijfsactiviteiten.

 

Meer weten over hoe Info Support zich inzet voor de maatschappij? Lees hier meer.