Info Support opent woonaccommodatie voor zijn starters en afstudeerders

Info Support ontvangt deze week de sleutel van zijn nieuwe woonaccommodatie voor starters en afstudeerders die daarmee hun reistijd naar het werk drastisch kunnen verkorten. Het pand biedt plaats aan zes werknemers en ligt op fietsafstand van het hoofdkantoor van Info Support in Veenendaal. In september betrekken de eerste bewoners hun nieuwe woning waar ze een half jaar tot een jaar kunnen verblijven.

Werknemers tegemoetkomen

Door deze woonaccommodatie, getiteld ‘Huize Info Support’, te openen, wil Info Support (toekomstige) werknemers tegemoetkomen die normaliter verder weg wonen en daardoor langer moeten reizen. Het gaat hierbij met name om IT-afstudeerders die een half jaar onderzoek doen bij de ICT-dienstverlener en Belgische starters die een jaar in Nederland werken voordat ze op de Belgische vestiging in Mechelen aan de slag gaan.

Volledig verbouwde en vernieuwde woonaccommodatie

Het pand bestaat uit zes kamers, gemeenschappelijke ruimtes en een tuin en is voor de gelegenheid volledig verbouwd en vernieuwd. De woonaccommodatie vervangt de woonruimte die Info Support in Bilthoven ter beschikking stelde. Nikki Thissen, adviseur werving en selectie bij Info Support, noemt het een ‘uniek project’. “Ik sprak laatst een docent die me vertelde dat het uniek is dat afstudeerders zo’n service krijgen. Huize Info Support is dus zeker iets waar we trots op zijn en waar we in de toekomst hopelijk volop gebruik van kunnen maken.”

Hanjo de Wit, eveneens adviseur werving en selectie bij Info Support, verduidelijkt dat het verblijven bij Huize Info Support geen verplichting is voor de afstudeerders. “Veel afstudeerders zien het als een verlenging van hun studentenleven. Ze kunnen kiezen voor een volledige afstudeervergoeding van 1000 euro, de helft ervan in combinatie met een leaseauto of een deel van de vergoeding in combinatie met een kamer in ‘Huize Info Support’. Op deze manier willen we enerzijds onze afstudeerders en starters faciliteren en tegemoet komen, maar we hopen natuurlijk ook nog aantrekkelijker te zijn als werkgever. We ontvangen jaarlijks tientallen afstudeerders die na het afstuderen fulltime bij ons aan de slag kunnen.”