Samenwerking tussen Ennatuurlijk en Info Support voor datagedreven warmtenetten

Ennatuurlijk en Info Support zetten een belangrijke stap richting een datagedreven toekomst met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Info Support ontwikkelt voor Ennatuurlijk een cloudgebaseerd systeem dat de meetketen voor warmtenetten moderniseert.

Meer inzicht in warmtenetdata

De nieuwe oplossing, genaamd Pulse, zorgt dat Ennatuurlijk meer inzicht krijgt in zijn warmtenetdata. Deze inzichten vormen de basis voor optimalisatie van het dienstenportfolio van Ennatuurlijk De cloudoplossing wordt door Info Support gerealiseerd in Microsoft Azure en maakt onder andere gebruik van Azure Cosmos DB voor PostgreSQL. Dit zorgt ervoor dat grotere hoeveelheden meetdata, van elke tien Ennatuurlijk klanten hebben er negen een slimme meter, efficiënt en effectief verwerkt kunnen worden. Het systeem valideert ook direct de meetdata en biedt opties om de data te corrigeren wanneer nodig.

“De samenwerking met Info Support is een cruciale stap in onze strategie om meer datagedreven te werken. Met de modernisering van onze meetketen kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van onze klanten en meer inzicht verkrijgen in onze assets.”
Eric Vanderfeesten, manager Digital bij Ennatuurlijk

Centrale rol data en technologie

Met deze samenwerking zetten beide bedrijven een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst, waarin data en technologie een centrale rol spelen. Door deze investering in modernisering kan Ennatuurlijk de kwaliteit en betrouwbaarheid van warmtelevering aan klanten verder verhogen.

Sander Molenkamp, architect bij Info Support, voegt daaraan toe: “In deze samenwerking koppelen we de kracht van IT aan duurzaamheid, waarmee we de weg naar de energietransitie versnellen en tegelijkertijd de klantbeleving optimaliseren.”

Over Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert verwarming, warm water en verkoeling voor ca. 85.000 huishoudens en 1.200 bedrijven door wijken en buurten te koppelen aan lokale duurzamere warmtebronnen. In het klimaatakkoord staat beschreven dat in 2030 de CO2-uitstoot in Nederland ten opzichte van 1990 met 49% moet zijn verminderd. Een warmtenet is een van de oplossingen die kan bijdragen om dit doel te bereiken.

Over Info Support

Info Support is gespecialiseerd in het ontwikkelen en beheren bedrijfskritische IT-oplossingen. Met uitgebreide expertise in cloudtechnologieën, data en AI helpt Info Support organisaties om hun digitale transformatie te realiseren.