Info Support is de nieuwste corporate vriend van DAMA NL

Als de nieuwste corporate vriend van DAMA NL steunt Info Support de stichting om het datamanagement van Nederlandse bedrijven naar een hoger niveau te tillen. DAMA NL faciliteert de datamanagementcommunity met werkgroepen op het gebied van o.a. Data Governance en Data Mesh, en de DAMA DMBoK is een onmisbare bron voor iedereen die zich bezighoudt met datamanagement.

Delen van kennis met de datamanagementcommunity

Het DAMA-gedachtegoed, bekend van het Data Management Body of Knowledge (DMBOK) en het DAMA Wheel, is gericht op het optimaliseren van de waarde van data. Dit sluit naadloos aan op wat Info Support doet op het gebied van data, namelijk het ontwikkelen van hoogwaardige en bedrijfskritische softwareoplossingen en datamanagementsystemen. “Door het delen van hun kennis met de DAMA NL datamanagementcommunity, draagt Info Support actief bij aan het zorgen dat organisaties de waarde van data optimaal gaan en blijven benutten”, aldus Ronald Baan, president van DAMA NL. “We zijn blij dat Info Support ons steunt en zijn expertise wil inzetten in onze werkgroepen. We willen ook de mogelijkheid onderzoeken om samen nieuwe werkgroepen te starten om opkomende datamanagementthema’s aan te pakken.”

Concurreren in een datagedreven wereld

Met jarenlange praktijkervaring en zeer ervaren experts verwacht Info Support een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de datamanagementcommunity. Info Support zal samen met DAMA NL workshops en webinars gaan organiseren om professionals te helpen met het ontwikkelen en verbeteren van hun datamanagementvaardigheden en -kennis.

“Het goed beheren van data is essentieel voor bedrijven die willen blijven concurreren in een steeds meer datagedreven wereld. Door het DAMA datamanagement framework actief in te zetten en kennis te delen in de DAMA NL werkgroepen kan Info Support Nederlandse bedrijven helpen om hun data effectiever te gebruiken en meer waarde te halen uit hun gegevens”, zegt Hans Geurtsen, Area Lead Data & AI van Info Support.

DAMA NL is bijna 10 jaar actief in Nederland en heeft een reputatie opgebouwd als een betrouwbare bron en netwerk van kennis en expertise op het gebied van datamanagement. DAMA DMBoK is het meest gebruikte datamanagementframework ter wereld en DAMA NL is de grootste datamanagementverenigingen van Nederland.