Open Source

Open source staat voor samen onafhankelijke software van hoge kwaliteit ontwikkelen. We werken mee, onderhouden en investeren in verschillende open source-projecten, omdat we vinden dat het belangrijk is voor de ontwikkeling van ons vakgebied. De open source-community zorgt ervoor dat er wereldwijd software beschikbaar is die door elke gepassioneerde developer kan worden verbeterd. Dat heeft pas écht impact op de wereld om ons heen.

Onze actieve bijdragen aan de open source-community

Stryker

Stryker is een polygloth mutation testing framework. Mutation testing is een techniek om de effectiviteit van je testen te meten. Meten is immers de enige manier om zeker te weten. Stryker heeft als speerpunten om mutation testing voor iederere developer beschikbaar te maken middels een goede performance. Inmiddels worden C#, Scala, JavaScript en TypeScript ondersteund.

>> Meer over Stryker

Maven

Apache Maven is een Apache Software Foundation top-level project gestart in 2004. Het is een build automation tool die voornamelijk wordt gebruikt voor Java-projecten. Het maakt het bouwproces eenvoudig door het op een uniforme manier te beschrijven. Op deze manier zijn builds uniform op verschillende platforms en systemen.

>> Meer over Maven

Helm-unittest

Binnen Info Support maken we steeds meer gebruik van Cloud Native Development, zoals het gebruik van Docker, Kubernetes en Helm.

Naast Cloud Native Development hebben we kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Onze nieuwste aanwinst in de Open Source community is een tool wat beide sterktes combineert.

Helm-unittest is een tool waarmee het mogelijk is om Kubernetes resources vanuit een Helm-chart te unittesten. Jawel je leest het goed, het testen van resources zonder gebruik te maken van de volledige infrastructuur.

Met behulp van Helm-unittest kun je eenvoudig, consistent en robuust valideren of een Helm-chart de juiste Kubernetes resources genereerd.

Het maken van de Helm-unittesten is volledig gebaseerd op Yaml, waardoor je geen nieuwe taal hoeft te leren, aangezien Helm-charts en Kubernetes resources ook Yaml gebruikt. Daarnaast is de Helm-unittest gebouwd als Helm plugin, waardoor je niet meer nodig hebt dan een installatie van Helm, waarin Helm-unittest als plugin toegevoegd kan worden.

>> Meer over Helm-unittest

 

Mocht je naast het gebruik ook interesse hebben om hieraan mee te werken, stuur een berichtje aan: Quintus.vanHoudt@infosupport.com

De open source-projecten die we financieel sponsoren

FluentAssertions

Een assertion framework voor .NET. Best practice vanuit ons guidance framework wordt heel veel in onze .NET projecten gebruikt. Daarnaast heeft dit project een Nederlandse maintainer.

>> Meer over FluentAssertions

Buildalyzer

Een tool waarmee je informatie kan opvragen over .NET solutions. Wordt niet vaak gebruikt, maar als je deze functionaliteit nodig hebt kun je vaak niet om deze tool heen. Onmisbaar voor Stryker.NET.

>> Meer over Buildalyzer

Reqnroll

Info Support is een voorstander van Behavior Driven Development als additionele manier om de samenwerking tussen de developers, testers & gebruikers te verhogen en de juiste software op te leveren.

Jarenlang was Specflow de defacto standaard tool voor deze doeleinden binnen het .NET ecosysteem, maar Specflow wordt niet meer actief ondersteund. De oorspronkelijke auteur heeft daarom de Reqnroll fork opgezet. Hij is samen met de ocommunity zeer actief om deze up-to-date en bruikbaar te maken. Zij kunnen onze steun goed gebruiken.

>> Meer over Reqnroll  

Josh Goldberg

Josh is een full time open source contributor. Zijn belangrijkste bron van inkomsten zijn donaties. Hij is vooral actief in het JavaScript ecosysteem en onderhoud daar belangrijke projecten, zoals typescript-eslint en mocha. Daarnaast is hij ook streamer op twitch en spreekt hij op veel conferenties.

Hij is ook bevriend met het Stryker team. Hij doet rechtstreeks contributies aan StrykerJS, benoemd StrykerJS regelmatig op zijn stream en spreekt soms ook over mutation testing met Stryker op conferenties. Tot slot deelt hij ook onze passie voor emojis. Kortom, iemand die we graag sponsoren.

SDKMan

Een multi-platform (Unix) developer tool om eenvoudig JVM Software Development Kits te managen. Het zorgt voor een verhoogde developer experience en productiviteit door naadloos te kunnen wisselen tussen verschillende versies van JDKs en SDKs.

De open source-projecten die we financieel gesponsord hebben

Babeljs

Een veel gebruikte tool in bijna al onze frontend projecten (vaak weer een dependency van Angular / React / Vue / etc). Is daarnaast ook doorslaggevend voor StrykerJS; zonder Babel geen StrykerJS.

>> Meer over Babel

Azure Devops Replace tokens

Een relatief kleine, maar onmisbare taak in bijna alle Azure devops pipelines. Deze wordt daarom ook veel gebruikt bij PDC CICD.

>> Meer over Replace Tokens task

Junit

De defacto test tool voor Java-projecten en wordt daarom ook veel gebruikt in onze Java-projecten. Daarnaast hebben ze ook een API in de wereld gezet voor unit test frameworks.

>> Meer over JUnit

KeePass

KeePass is een gratis open-source wachtwoordmanager. Wachtwoorden kunnen worden opgeslagen in een versleutelde database, die kan worden ontgrendeld met één hoofdsleutel.

>> Meer over KeePass

AKHQ

AKHQ stelt je teams in staat om gegevens te doorzoeken en te verkennen in een geïntegreerde console, terwijl het ook de administratie en integratie ervan binnen je ecosysteem ondersteunt.

>> Meer over AKHQ

Vitest

Vitest biedt tools en middelen voor het testen van softwareapplicaties. Het omvat functies zoals het uitvoeren van API-tests, het testen van gebruikersinterfaces en het genereren van testgegevens.

>> Meer over Vitest

Ruimte voor open source

Bij Info Support geven we onze mensen ruimte om tijdens werkuren aan open source-projecten te werken. We organiseren ook regelmatig hackathons en andere leuke initiatieven om bij te dragen aan deze projecten. Daarnaast zorgen we onder andere door middel van marketing dat onze open source-projecten veel exposure krijgen. En onze engineers krijgen hulp als het aankomt op licenties, intellectueel eigendom en andere legal kwesties.