HydroLogic en Info Support ontwikkelen nieuwe versie software voor waterbeheer

Info Support gaat onderzoeks- en adviesbureau HydroLogic ondersteunen bij de ontwikkeling van een volgende versie van HydroNET. Dit is een verzameling van applicaties en dashboards die door ruim 1.750 gemeenten, waterschappen, provincies en kennisinstellingen wordt gebruikt om watersystemen weer- en klimaatbestendig te maken of te houden.

Data over weersverwachtingen en waterstanden

HydroNET verzamelt en combineert data over onder meer weersverwachtingen en waterstanden uit verschillende systemen. Gebruikers hebben toegang tot een dashboard met informatie die helpt om de juiste beslissingen te nemen op het gebied van waterbeheer. HydroNET wordt gebruikt in binnen- en buitenland; zo werken waterbeheerders in Zuid-Afrika met het systeem om de droogte in het land te bestrijden. Dankzij terabytes aan data die worden aangeleverd door radars en satellieten hebben waterbeheerders inzicht in de huidige en verwachte situatie van het watersysteem en kunnen ze de nodige maatregelen nemen in situaties waarin elke druppel water telt.

Info Support ondersteunt HydroLogic met het ontwikkelen van een nieuwe versie van HydroNET. “We zijn verheugd dat een innovatieve organisatie als HydroLogic ervoor kiest om met ons samen te werken”, zegt Lammert Vinke, Unit Manager Agriculture, Food & Retail bij Info Support. “Het updaten van het huidige systeem is vooral een uitdaging omdat HydroNET gekoppeld is aan veel externe systemen. Daarnaast is het een SaaS-applicatie, waardoor meerdere type gebruikers het product gebruiken.”