Agrifood

Voeding is een primaire levensbehoefte voor mens en dier. Bevolkingsgroei en uitputting van grondstoffen zorgen echter voor een dreigend tekort aan voedingsmiddelen, waardoor verduurzaming en voedselveiligheid hoog op de wereldagenda staan. Info Support ziet een belangrijke rol weggelegd voor IT in de verduurzaming van de voedingsindustrie en realiseert oplossingen die hieraan bijdragen. Een concreet voorbeeld is de software voor receptuuroptimalisatie voor diervoeders, ontwikkeld door Adifo, waar Info Support in participeert. Door de voeding van rundvee zo optimaal mogelijk uit te balanceren, wordt een enorme daling in methaanuitstoot behaald.

Optimalisatie met Internet of Things en data

Daarnaast zijn er tal van andere oplossingen waarmee IT de voedingssector vooruit helpt. Denk aan bijvoorbeeld het meepoten van sensoren in landbouwgrond (Internet of Things), waardoor continu variabelen als bijvoorbeeld vochtigheid en temperatuur kunnen worden gemeten. Dankzij die data kan de landbouwer veel efficiënter en sneller achterhalen wanneer er gesproeid moet worden of bemesting nodig is. Daarnaast kunnen dankzij moderne technologie

in drones besparingen worden gerealiseerd omdat fysieke inspectie van gewassen veel minder vaak nodig is. Maar niet alleen aan de productiekant, ook aan de verkoopkant draagt IT bij aan optimalisatie, zoals in de retail. Door inzet van technologieën als machine learning en predictive analysis en door patronen te distilleren uit historische data en die te combineren met externe data, worden zowel processen aan de productie- als verkoopkant veel efficiënter ingericht.

Planningoptimalisatie Food retail

Verse producten vragen een geheel andere inzet van de resourceplanning dan houdbare producten. De planningssoftware van R&R WFM, dochter van Info Support, geeft Food retailers de optimale controle over de loonkosten en verbetert de productiviteit.

Lees meer op de website van R&R WFM.

voedselretail

FoodValley regio

Info Support werkt samen met diverse partijen binnen de foodsector. De centrale ligging van Info Support middenin FoodValley is dan ook ideaal. De FoodValley regio is een samenwerkingsverband van acht gemeenten met samen 345.000 inwoners van Vallei, Heuvelrug en Veluwe. Gezamenlijk werken deze gemeenten aan kennis en innovaties op gebied van gezonde en duurzame voeding.
Lees meer over FoodValley via deze link.

FoodValley

Referenties Agrifood

  • Adifo
  • rijk-zwaan-logo-390x427
  • Wageningen Universiteit

Downloads

Klantreferentie FMO

customerreference

Smart Presenter

productbrochure

Ontmoet ons

Mobility FFWD

Utrecht

IT Hackathon Paaspop

Schijndel

TestBash Netherlands 2018

Utrecht