Info Supporters benoemd tot Apache Maven Committer

De Apache Software Foundation heeft Info Supporters Martin Kanters en Maarten Mulders benoemd tot ‘Apache Maven Committer’. Deze nieuwe rol komt voort uit hun vrijwillige activiteiten en continue bijdragen aan Maven.

Build-tool voor Java-projecten

Maven is dé build-tool voor Java-projecten. Het beschrijft hoe je programmatuur is ingedeeld en hoe dit wordt omgezet naar een bruikbaar programma. Het voert automatische tests uit op de programmacode. En Maven maakt bepaalde onderdelen van het softwareontwikkelingsproces herhaalbaar. Vanuit de open source-community van Info Support is de afgelopen jaren actief bijgedragen aan Maven door grote en minder grote issues aan te pakken. Dit resulteert nu in de benoeming van Martin Kanters en Maarten Mulders, twee van onze belangrijke contributors, tot ‘Apache Maven Committer’.

Apache Maven committer

Een committer krijgt het vertrouwen om patches zelfstandiger door te voeren, doordat er geen of minder review nodig is. Daarnaast krijgt een committer meer rechten in de issue tracker. Zo kunnen gemakkelijker en sneller korte-termijn beslissingen voor het project worden genomen.

Maarten Mulders reageert enthousiast op de benoeming: “Het is heel mooi om deze erkenning en waardering te krijgen voor de bijdragen die we leveren aan Apache Maven! Als committer kun je gemakkelijker kleine bijdragen zelfstandig doen en zo nog meer impact maken op een tool die miljoenen Java-developers wereldwijd gebruiken. Ook kunnen we anderen helpen bij te dragen door hun werk te reviewen en te mergen”.