Artificial Intelligence

Artificial intelligence (AI) is een onmisbare kracht geworden in het moderne bedrijfsleven, een katalysator voor innovatie en efficiëntie. AI helpt organisaties niet alleen om huidige operationele uitdagingen aan te gaan, maar ook om proactief toekomstige trends en kansen te identificeren, waardoor ze een concurrentievoordeel behouden in een snel veranderende wereld.

De acceptatie van artificial intelligence

De acceptatie van artificial intelligence neemt snel toe. Niet vreemd, omdat dat de technologie op steeds meer plekken terugkomt in ons dagelijkse leven en kansen biedt binnen alle sectoren. Denk hierbij aan effectievere diagnostiek in de zorg, fraudedetectie voor verzekeraars of upselling via gepersonaliseerde aanbiedingen en suggesties binnen de retailsector.

Waarom artificial intelligence inzetten binnen uw organisatie?

De inzet van artificial intelligence helpt bedrijven moeilijke beslissingen en complexe vraagstukken te vereenvoudigen en herhalende taken effectief te automatiseren. Het stelt organisaties in staat om data te structureren en categoriseren op basis van patronen in beschikbare data. Hiermee zorgt de technologie voor een hogere klanttevredenheid en concurrentievoordeel. Dit wordt allemaal mogelijk doordat artificial intelligence razendsnel grote hoeveelheden data op slimme wijze kan analyseren en verwerken.

Implementatie van artificial intelligence

Er valt veel te winnen met de inzet van artificial intelligence. Toch komt hier in de praktijk meer bij kijken dan het simpelweg implementeren van de technologie. Vaak ontbreekt de basis voor een succesvolle data-driven strategie met artificial intelligence. In veel organisaties worden gegevens gefragmenteerd opgeslagen en hierdoor zijn er in de loop der jaren datasilo’s ontstaan.

Daarnaast moet de infrastructuur uiteraard robuust en schaalbaar genoeg zijn om grote hoeveelheden data te verwerken. Pas als aan deze voorwaarden is voldaan kunnen echt AI-oplossingen ontwikkeld en geïmplementeerd worden die de organisatie verder helpen.

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u een IT-vraagstuk waar u over wilt sparren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Joop Snijder

Head of Research Center