Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI) maakt het doorgronden van moeilijke beslissingen makkelijker en herhalende taken binnen ons werk efficiënter. AI vergroot de klanttevredenheid en realiseert concurrentievoordeel voor je bedrijf. Info Support helpt organisaties met een effectieve inzet van AI. We zijn daarin dé IT partner die ontzorgt van strategie tot en met executie.

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI) maakt het doorgronden van moeilijke beslissingen makkelijker en herhalende taken binnen ons werk efficiënter. AI vergroot de klanttevredenheid en realiseert concurrentievoordeel voor je bedrijf. Info Support helpt organisaties met een effectieve inzet van AI. We zijn daarin dé IT partner die ontzorgt van strategie tot en met executie.

De acceptatie van AI

De acceptatie van AI neemt snel toe. Niet vreemd, omdat dat de technologie op steeds meer plekken terugkomt in ons dagelijkse leven en kansen biedt binnen alle sectoren. Denk hierbij aan effectievere diagnostiek in de zorg, fraudedetectie voor verzekeraars of upselling via gepersonaliseerde aanbiedingen en suggesties binnen de retailsector.

Waarom AI inzetten?

De inzet van AI helpt bedrijven moeilijke beslissingen en complexe vraagstukken te vereenvoudigen en herhalende taken effectief te automatiseren. Het stelt organisaties in staat om data te structureren en categoriseren op basis van patronen in beschikbare data.

Hiermee zorgt de technologie voor een hogere klanttevredenheid en concurrentievoordeel. Dit wordt allemaal mogelijk doordat artificial intelligence razendsnel grote hoeveelheden data op slimme wijze kan analyseren en verwerken.

De inzet van AI

Er valt veel te winnen met de inzet van AI. Toch komt hier in de praktijk meer bij kijken dan het simpelweg implementeren van de technologie. Vaak ontbreekt de basis voor een succesvolle data-driven strategie met AI. In veel organisaties worden gegevens gefragmenteerd opgeslagen en hierdoor zijn er in de loop der jaren datasilo’s ontstaan.

Daarnaast moet de infrastructuur uiteraard robuust en schaalbaar genoeg zijn om grote hoeveelheden data te verwerken. Pas als aan deze voorwaarden is voldaan kunnen echt AI-oplossingen ontwikkeld en geïmplementeerd worden die de organisatie verder helpen. De AI-experts van Info Support helpen organisaties bij hun transitie naar een data-driven organisatie en alle technische en bedrijfsmatige aspecten die hierbij een rol spelen.

Voordelen van AI-oplossingen

 • Artificial Intelligence AI zorgt voor kostenreductie

  Kosten en tijd

  Kostenreductie en tijdsbesparing door het automatiseren van routinematige, handmatige werkzaamheden

 • Hogere snelheid met Artificial Intelligence AI

  Besluitvorming en snelheid

  Betere besluitvorming en sneller anticiperen op ontwikkelingen door real-time inzichten, prognoses en analyses als onderdeel van een datagedreven strategie

 • Gegarandeerd resultaat bij complexe uitdagingen met Artificial Intelligence

  Concurrentievoordeel

  Toekomstbestendigheid en concurrentievoordeel door real-time inzichten en analytics

 • Blend but don't blend in voor digitale transformatie van uw bank

  Hogere klanttevredenheid

  Vergroten van de klanttevredenheid door slimmer in spelen op de wensen van de klant en de dienstverlening te verbeteren. Een concreet voorbeeld hiervan is het verbeteren van de informatievoorziening en bereikbaarheid met de inzet van slimme chatbots

Waarom Info Support?

In een tijdperk waarin iedereen met AI lijkt te experimenteren, is jarenlange ervaring, expertise én visie belangrijker dan ooit. Klanten als Heineken, ONVZ en Radboud Universiteit helpen we al om vooruit te komen met AI. We werken nauw samen met universiteiten en hogescholen aan onderzoeken naar computer vision, MLOps en natural language processing.

Info Support gelooft in een strategische aanpak van AI; die begint bij het bepalen van de doelstellingen waar de technologie aan zou kunnen bijdragen. Daarna helpen onze data scientists om machine learning modellen te ontwikkelen die echt blijvende impact maken.

Onze aanpak

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Onze AI workshop helpt bij het komen tot concrete toepassingen. Met onze AI design sprint valideert u snel uw ideeën. Vervolgens zetten wij onze expertise ook graag in om AI oplossingen in productie te brengen.

AI design week

 • Je AI idee snel valideren
 • Een experiment uitvoeren met jouw data
 • Produceer innovatieve resultaten
AI design sprint
AI expertise

AI expertise

 • De beste AI experts en data scientists
 • Breng je AI oplossing in productie
 • Best practices voor AI

AI trainingen

Vanuit het Kenniscentrum verzorgen onze trainers opleidingen en trainingen voor IT-professionals. We zijn uitgegroeid tot een van de belangrijke instituten voor kennisoverdracht op IT-gebied. Naast dat we hier de (verdere) opleiding en voortdurende bijscholing verzorgen van de eigen specialisten van Info Support, doen ook IT-afdelingen van bedrijven in de Benelux.

Veelgestelde vragen over AI

 • Hoe werkt Machine Learning?

  Er zijn verschillende typen Machine Learning, maar bij de meesten zoeken patronen in data. Afhankelijk van het algoritme kan data geclassificeerd of gegroepeerd worden of nieuwe waarden worden voorspeld.

  Voor een voorbeeld hoe Machine Learning werkt kun je ons artikel ‘Hoe werkt Machine Learning? Een korte introductie’ lezen.

 • Wat is het verschil tussen AI en Machine Learning?

  Machine Learning is een onderdeel van Artificial Intelligence, net als zoeken, plannen, kennisrepresentatie en redenering. Machine Learning is het bekendste deel van Artificial Intelligence en wordt daarom vaak onjuist als synoniem gebruikt.

  In een korte introductiefilm leggen we dit uit: AI in 60 seconden: Wat is Machine Learning?

 • Waar moet je opletten als je wilt starten met Machine Learning?

  Als je wilt starten met Machine Learning dan zijn er die punten waar je op moet letten:

  1. De Machine Learning draagt bij aan je bedrijfsdoelen.
  2. Start met een haalbaar idee.
  3. Zorg voor de juiste expertise in AI.

   

  Een uitgebreid antwoord en uitleg over de drie punten lees je in ons artikel ‘Waar moet je opletten als je wilt starten met Machine Learning?’

 • Ik heb een AI-idee, hoe kan ik beginnen?

  Voor AI-projecten is het in tegenstelling tot traditionele software development project lastig om strikte requirements op te stellen. De levensvatbaarheid van het initiële idee is afhankelijk van de beschikbaarheid en voorspellende waarde van de data, de stand van de techniek en mate van zekerheid die een model kan bieden.

  Start daarom klein en eenvoudig. Probeer in een extreem korte tijd de levensvatbaarheid van de oplossing te toetsen. Bijvoorbeeld binnen een gelimiteerde tijd van 5 of 10 werkdagen.

  De investering en risico is laag. Zodra de levensvatbaarheid van de oplossing is aangetoond, bouw je de oplossing uit met meer data, complexere algoritmen of meerdere productgroepen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat Artificial Intelligence voor uw organisatie kan betekenen en hoe Info Support u kan helpen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.