Neem contact op

Valideer uw AI-idee in 5 werkdagen

AI Design Week

Dé manier om binnen 5 dagen te toetsen of een AI-idee uw investering waard is.

Valideer uw AI-idee in 5 werkdagen

AI Design Week

Dé manier om binnen 5 dagen te toetsen of een AI-idee uw investering waard is.

Wat is de AI Design Week?

Met de AI Design Week valideren we samen in vijf werkdagen een AI-idee. We starten met de zogenoemde Ideation Workshop, waarin we uiteindelijk één idee kiezen. Dit idee werken we de dagen erna verder uit en aan het eind van het experiment ligt er een demo van de oplossing en is er een helder plan voor mogelijke vervolgstappen. Dit is geen proof-of-concept, maar een proof-of-value, waarmee je weet of het zin heeft om verder in het idee te investeren of niet.

 • Beïnvloeden bedrijfsdoelen

 • Causaliteit bij explainable AI

  AI experiment

 • Resultaat

Is uw organisatie klaar voor AI?

Voordat er gestart kan worden met AI, machine learning of data science, moet de organisatie goed voorbereid zijn. Om waarde te creëren met data moet er niet alleen een geschikt dataplatform zijn, maar ook de juiste expertise en processen. Daarnaast is de juiste mindset binnen de organisatie misschien nog wel het belangrijkst.

De grootste obstakels moeten eerst worden weggenomen om investeringen in big data en AI echt op waarde te schatten en de voordelen te realiseren. Bedrijven worden hierbij vaak geconfronteerd met de volgende uitdagingen:

 • Vakmanschap

  Bepalen van de juiste technologie

  Door een overvloed aan data-oplossingen vinden veel organisaties het lastig om te bepalen welke oplossing het beste aansluit bij hun specifieke case. De identificatie en succesvolle implementatie van de meest geschikte technologieën behoren dan ook tot de grootste obstakels bij het succesvol inzetten van AI.

 • Hoge kosten van rekenkracht

  Taken binnen AI, data science en machine learning zijn meestal resource-intensief, vooral als het gaat om de rekenkracht. De meeste organisatie die starten met AI en machine learning beschikken nog niet over deze resources. Dit kan worden opgelost door het uitbreiden van de CPU's en/of GPU’s. Het gebruik van een clouddienst als Microsoft Azure biedt hierbij een schaalbare oplossing.

 • Gebrek aan kennis

  De vraag naar AI-experts, datawetenschappers en ontwikkelaars van machine en deep learning blijft toenemen. Aangezien het aanbod op dit moment nog niet toereikend is, zijn deze specialisten schaars en duur. Dit maakt het voor bedrijven vaak lastig om de juiste kennis in huis te halen.

 • Privacy-voorschriften

  Datagedreven organisaties zijn transparant en bouwen aan vertrouwen in hun samenwerking met andere bedrijven en klanten. Zij moeten daarom volledig op de hoogte zijn van actuele wet- en regelgeving, zoals de AVG (GDPR), om schending van privacy en het risico op boetes en sancties te voorkomen. Deze kennis actueel houden en direct toepassen in de praktijk kan lastig zijn.

 • Blend but don't blend in voor digitale transformatie van uw bank

  Bouwen aan vertrouwen

  AI is soms een ‘black box’ waardoor het voor medewerkers niet helemaal duidelijk is hoe de technologie precies werkt. Het is daarom belangrijk om hen te laten zien dat de AI-technologie effectief is en er aan de juiste voorwaarden wordt voldaan.

Is de AI Design Week iets voor uw organisatie?

In de praktijk horen we vaak de volgende aanleidingen van organisaties om te starten met een AI Design Week:

 • “We willen ‘iets’ met AI.”
 • “Als management hebben we dit jaar AI als thema.”
 • “We hebben veel ideeën voor AI.”
 • “Onze medewerkers zijn nog niet enthousiast over AI.”

De vervolgvraag is vervolgens vaak: “Maar hoe moeten we beginnen?”. Dat is precies waar de AI Design Week bij helpt. We creëren een proof-of-value, waarmee je weet of het zin heeft om verder in het idee te investeren of niet.

AI Design Week in 5 stappen

Om de uitdagingen en de bedrijfsdoelen van uw bedrijf te achterhalen, en daarmee de businesscase van uw AI-experimenten te bepalen, gebruiken we een vijfstappenplan:

 • AI-experiment definiëren

  Tijdens de workshop brengen we samen de belangrijkste bedrijfsdoelen in kaart, om vervolgens de case met de grootste impact uit te werken tijdens de AI Design Week. Deze case vormt het startpunt van het AI-experimentcanvas. Daarna volgt een gestructureerd proces van het voorbereiden, definiëren, plannen en uitvoeren van het experiment.

 • Bruikbaarheid van gegevens analyseren

  Samen selecteren we de potentiële data die we voor het experiment willen gebruiken. Deze gegevens worden geanalyseerd als ze bruikbaar en compliant zijn voor het AI-experiment.

 • AI Learning Modelling

  Als oplossing voor het experiment ontwerpen we een model voor machine of deep learning.

 • ontdekken van kennis met explainable ai

  Uitkomst van het AI-experiment

  De volgende stap is om de gegevens te transformeren of het leermodel bij te stellen om zo nog beter bij de oplossing aan te sluiten. Daarnaast leggen we de observaties tijdens de uitvoering van het experiment vast om waardevolle inzichten te verzamelen.

 • Evaluatie

  Op de laatste dag is er een evaluatiebijeenkomst met het team. Hierin verzamelen we feedback en evalueren we samen het oorspronkelijke idee van het experiment. Op basis van de uitkomsten kunnen we besluiten om het experiment uit te breiden, bij te sturen of te stoppen.

Aan Matthias vragen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

John Doe, Logiqs

Tevreden opdrachtgevers

Enkele van onze tevreden opdrachtgevers.

Vervolgstappen

Opleidingsplan
Medewerkers die een bijdrage hebben geleverd aan het experiment, kunnen als vervolgstap worden opgeleid tot data scientists, data-engineers, AI-engineers of technical AI-experts.

Project / Consultancy
Het product uit het experiment is nog niet klaar voor implementatie. Uiteraard kunnen wij helpen om uw oplossing in praktijk te brengen.

Waarom Info Support

Info Support is een specialist in het ontwikkelen, beheren en hosten van maatwerksoftware, data en AI, en geïntegreerde oplossingen. Onze instructeurs trainen ook IT-professionals in het gebruik van de nieuwste softwareontwikkeltechnieken en -methoden. Onze ruim 450 consultants helpen klanten uit de financiële sector, de overheid, de gezondheidszorg en diverse industrieën om voorlopers te zijn in hun markt.

 • Gegarandeerd resultaat bij complexe uitdagingen met Artificial Intelligence

  IT-dienstverlening sinds 1986

 • Blend but don't blend in voor digitale transformatie van uw bank

  Cursisten geven onze trainingen en opleidingen gemiddeld een 9,1

 • 450 IT-consultants in Nederland en België

 • Ruim 50 datagerelateerde trainingen en opleidingen

Info Support & Microsoft

Info Support is sinds 1994 een trotse partner van Microsoft en draagt met vijf MVP’s (Microsoft Most Valuable Professionals), community leaders en bestuursleden actief bij aan de Microsoft-community.

Plan een AI Design Week

Wilt u een AI Design Week inplannen of meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Matthias Walgers via +31 (0)6 52 32 31 75 of vul het onderstaande contactformulier in.


Meer informatie over hoe Info Support met uw gegevens omgaat, vindt u in de privacyverklaring.