Valideer uw AI-idee in 5 werkdagen

AI Design Week

Valideer uw AI-idee in 5 werkdagen

AI Design Week

Wat is de AI Design Week?

Met de AI Design Week wordt de waarde en haalbaarheid van uw AI-idee in slechts 5 dagen gevalideerd. We starten met een Ideation Workshop. U beseft dat AI veel voor uw bedrijf kan betekenen, maar weet nog niet precies hoe? Of wellicht heeft u al een idee waar AI u zou kunnen helpen, maar weet u nog niet hoe u daarmee kan beginnen? Veel bedrijven stellen zich deze vragen. De AI Design Week helpt u deze vragen te beantwoorden.

Tijdens deze workshop worden direct verschillende voor uw bedrijf waardevolle AI-toepassingen geïdentificeerd. Eén van deze ideeën wordt in de AI Design Week gevalideerd. Deze validatie betreft geen proof-of-concept, maar een proof-of-value. Hiermee weet u snel of het zin heeft verder in het idee te investeren. Aan het eind van de week is de waarde en haalbaarheid van het idee ontdekt en aangetoond in een demo. U ontvangt daarnaast een eindrapport met heldere, concrete aanbevelingen en vervolgstappen om AI succesvol toe te passen in uw bedrijf.

 • Beïnvloeden bedrijfsdoelen

 • Causaliteit bij explainable AI

  AI experiment

 • Resultaat

Is de AI Design Week iets voor uw organisatie?

In de praktijk horen we vaak de volgende aanleidingen van organisaties om te starten met een AI Design Week:

 • “We willen ‘iets’ met AI.”
 • “Als management hebben we dit jaar AI als thema.”
 • “We hebben veel ideeën voor AI.”
 • “Onze medewerkers zijn nog niet enthousiast over AI.”

De vervolgvraag is vervolgens vaak: “Maar hoe moeten we beginnen?”. Dat is precies waar de AI Design Week bij helpt. We creëren een proof-of-value, waarmee je weet of het zin heeft om verder in het idee te investeren of niet.

AI Design Week in 5 stappen

Om de uitdagingen en de bedrijfsdoelen van uw bedrijf te achterhalen, en daarmee de businesscase van uw AI-experimenten te bepalen, gebruiken we een vijfstappenplan:

 • AI-experiment definiëren

  Tijdens de workshop brengen we samen de belangrijkste bedrijfsdoelen in kaart, om vervolgens de case met de grootste impact uit te werken tijdens de AI Design Week. Deze case vormt het startpunt van het AI-experimentcanvas. Daarna volgt een gestructureerd proces van het voorbereiden, definiëren, plannen en uitvoeren van het experiment.

 • Bruikbaarheid van gegevens analyseren

  Samen selecteren we de potentiële data die we voor het experiment willen gebruiken. Deze gegevens worden geanalyseerd als ze bruikbaar en compliant zijn voor het AI-experiment.

 • AI Learning Modelling

  Als oplossing voor het experiment ontwerpen we een model voor machine of deep learning.

 • ontdekken van kennis met explainable ai

  Uitkomst van het AI-experiment

  De volgende stap is om de gegevens te transformeren of het leermodel bij te stellen om zo nog beter bij de oplossing aan te sluiten. Daarnaast leggen we de observaties tijdens de uitvoering van het experiment vast om waardevolle inzichten te verzamelen.

 • Evaluatie

  Op de laatste dag is er een evaluatiebijeenkomst met het team. Hierin verzamelen we feedback en evalueren we samen het oorspronkelijke idee van het experiment. Op basis van de uitkomsten kunnen we besluiten om het experiment uit te breiden, bij te sturen of te stoppen.

Tevreden opdrachtgevers

Enkele van onze tevreden opdrachtgevers.

Vervolgstappen

Opleidingsplan
Medewerkers die een bijdrage hebben geleverd aan het experiment, kunnen als vervolgstap worden opgeleid tot data scientists, data-engineers, AI-engineers of technical AI-experts.

Project / Consultancy
Het product uit het experiment is nog niet altijd direct gereed voor productie. Uiteraard kunnen wij helpen uw oplossing in de praktijk te brengen.

Waarom Info Support

Info Support is een specialist in het ontwikkelen, beheren en hosten van maatwerksoftware, data en AI, en geïntegreerde oplossingen. Onze instructeurs trainen ook IT-professionals in het gebruik van de nieuwste softwareontwikkeltechnieken en -methoden. Onze ruim 450 consultants helpen klanten uit de financiële sector, de overheid, de gezondheidszorg en diverse industrieën om voorlopers te zijn in hun markt.

Info Support is sinds 1994 een trotse partner van Microsoft en draagt met vijf MVP’s (Microsoft Most Valuable Professionals), community leaders en bestuursleden actief bij aan de Microsoft-community.

 • Gegarandeerd resultaat bij complexe uitdagingen met Artificial Intelligence

  IT-dienstverlening sinds 1986

 • Blend but don't blend in voor digitale transformatie van uw bank

  Cursisten geven onze trainingen en opleidingen gemiddeld een 9,1

 • 450 IT-consultants in Nederland en België

 • Ruim 50 datagerelateerde trainingen en opleidingen

 • 5 Microsoft MVP's (Most Valuable Professional)

Informatiepakket: 'Starten met AI'

Ons informatiepakket zit boordevol waardevolle content, bedoeld om organisaties te helpen met het zetten van de eerste stappen op het gebied van AI.

Plan een AI Design Week

Wilt u een AI Design Week inplannen of meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen.