Neem contact op

DevOps

Innoveren en razendsnel inspelen op nieuwe ontwikkelingen is tegenwoordig essentieel. Dit legt veel druk op softwareontwikkeling en beheer. Een goed doordachte DevOps-aanpak kan hierin uitkomst bieden.

DevOps

Innoveren en razendsnel inspelen op nieuwe ontwikkelingen is tegenwoordig essentieel. Dit legt veel druk op softwareontwikkeling en beheer. Een goed doordachte DevOps-aanpak kan hierin uitkomst bieden.

Waarom DevOps

Het werken in zelforganiserende, multidisciplinaire DevOps-teams vergt een compleet andere denk- en werkwijze. Niet langer zijn individuele rollen leidend, maar een gezamenlijke verantwoordelijkheid om een systeem te ontwikkelen, in productie te brengen en beschikbaar te houden. Dit met als doel om sneller te leveren, wendbaarder te zijn en maximale business value te leveren aan de eindgebruiker.

Continuous Delivery en DevOps

Continuous Delivery en DevOps zijn vergelijkbaar in hun betekenis en worden vaak samengevoegd, maar het zijn twee verschillende concepten die een sterke verbintenis hebben. DevOps heeft een bredere reikwijdte. Hierbij wordt geconcentreerd op met name de samenwerking van verschillende teams die betrokken zijn bij software deployments en het automatiseren van de processen bij software deployments.

Continuous Delivery is daarentegen een benadering om het delivery aspect te automatiseren. Het richt zich op het samenbrengen van verschillende processen en het sneller en frequenter uitvoeren daarvan. DevOps kan een gevolg zijn van Continuous Delivery en Continuous Delivery vloeit rechtstreeks over in DevOps.

Info Support helpt ons enorm om de DevOps-doorontwikkeling mee te maken als bedrijf. Met hun hulp wordt het werk een stuk efficiënter en effectiever.

Gert-Jan Theuwissen - divisiemanager ICT bij RDW

Klantcase: BeFrank

BeFrank is een innovatieve, online pensioenuitvoerder. Een modern pensioen betekent een voor de werkgever en deelnemer een zo eenvoudig mogelijk proces. Om dit continu te realiseren werkt BeFrank al een aantal jaar strategisch, tactisch én operationeel samen met Info Support. Op dit moment zijn er drie DevOps-teams bezig om de nieuwe wensen en eisen voor een innovatief pensioen snel en kwalitatief hoogwaardig te realiseren.

Binnen twee maanden hadden we de eerste werkende versie gebouwd. Na de eerste positieve evaluatie voegden we er steeds nieuwe elementen aan toe. Ook de opname van een nieuwe sop is een uitbreiding van de store. Zie het als het direct uitrollen van een nieuwe release.

Herman Mansveld, programmamanager ABN AMRO

Klantcase: RDW

Iedereen veilig en vertrouwd op weg. Dat is het doel van RDW. Als IT-partner levert Info Support een belangrijke bijdrage. “Info Support helpt ons enorm om de DevOps-doorontwikkeling mee te maken als bedrijf. Met hun hulp wordt het werk een stuk efficiënter en effectiever. Dat is overigens niet alleen merkbaar voor de divisies van RDW, maar ook voor de eindgebruiker.”

Starten met DevOps

Info Support heeft op verschillende niveaus ervaring met de DevOps-aanpak. Zo is DevOps een veel gekozen aanpak in onze ontwikkelprojecten om samen optimaal grip te houden op het proces. Daarnaast bieden we vanuit onze afdeling Managed Services de mogelijkheid aan om een gedeelte van de aanpak onder te brengen bij onze interne DevOps-specialisten. Voor teams die willen beginnen met DevOps en daar de juiste tools voor nodig hebben, kunnen wij ondersteuning bieden vanuit ons Professional Development Center.

Klantcase: KPN

KPN is door Info Support begeleid richting DevOps. De coaching focust zich op de gezamenlijke teamverantwoordelijkheid en de onderlinge rollen die noodzakelijk zijn in een DevOps-team. Het gamification onderdeel beloont het team voor de gezamenlijk output en effort en geeft inzicht in wat de dynamiekverschillen zijn. Dit traject is onderdeel van de transformatie die KPN in werking heeft gesteld.

Podcast: Business vooruit met IT

In de nieuwe aflevering van onze podcast ‘Business vooruit met IT’ praten we met Erik Sackman over cloud als enabler van DevOps. Nieuwsgierig hoe je met cloud en DevOps de performance van je organisatie verbetert?

Breng je DevOps-kennis naar een hoger niveau

Vanuit ons eigen Kenniscentrum verzorgen verzorgen we trainingen voor IT-professionals, onder meer op het gebied van DevOps.

Meer informatie

Wilt u eens sparren over een goed doordachte DevOps-aanpak voor uw organisatie? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.