Isala-ziekenhuis

Als grootste niet-academische ziekenhuis van Nederland wil het Isala-ziekenhuis in Zwolle continu de kwaliteit van de zorg verbeteren. Zo loopt het voorop bij het invoeren van verschillende innovaties in de ICT-ondersteuning van de zorg. De samenwerking met Info Support betekent een extra stimulans. Lees hier de hele referentie van Isala-ziekenhuis over innovatie dankzij cocreatie.

Info Support is zoveel meer dan een ICT-bedrijf. Ze denken ook het sterk na over de business-kant van het verhaal.

Jeroen van der Meer, Manager Software Ontwikkeling

Co-creatie

De ideeën van Info Support behelsden een andere kijk op ontwikkelen. “Zij overtuigden ons daarvan,” zegt Jeroen. “Zo zie je heel duidelijk hoe de combinatie van zorgkennis en ICT-kennis tot succesvolle innovatie kan leiden.” Jeroen spreekt van “co-creatie: niet alleen ‘samen werken’ maar ook, en vooral, ‘samenwerken’. Zo levert goede ICT-consultancy echt meerwaarde op.” Belangrijk was hierbij ook dat die co-creatie sterk werd gestimuleerd door Jeroens leidinggevende, Gerben Krewinkel.

Als andere ziekenhuizen geïnteresseerd zijn in de app, kunnen er bij Isala demonstraties plaatsvinden. “Ik breng ze dan wel verder in contact met Info Support. Ook dat is samenwerking.” Zo kijkt Jeroen er ook naar uit de app en andere interessante zaken tijdens een ISKA, een Info Support KennisAvond, te presenteren. “Zo zie je maar waarin een trainingentraject kan uitmonden.”

Klik hier om de volledige referentie te lezen.

Ontmoet ons

Digital Architecture Community

Virtual Azure Community Day

jLove Conference