75 studenten van Christelijke Hogeschool Ede op bedrijfsbezoek bij Info Support

75 vierdejaars studenten van het programma Innovatieve en Commerciële Bedrijfskunde van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) brachten op vrijdag 29 september een bezoek aan Info Support. Het bedrijfsbezoek stond volledig in het teken van innovaties.

Goed beeld van beroepsmogelijkheden in de regio

Zo werd een bikesharing platform gepresenteerd gebaseerd op Internet of Things-technologie en stonden zorginnovaties met behulp van een HoloLens en robot Pepper centraal. Een deel van de studenten ging vervolgens met elkaar aan de slag in de workshop ‘LEGO serious play’ waarin ze innovatie zelf direct konden toepassen in het bouwen van modellen met echte LEGO-steentjes.

Met het bedrijfsbezoek wil de ICT-dienstverlener studenten van de CHE een goed beeld geven van de werkveld- en beroepsmogelijkheden in de regio. “Info Support werkt nauw samen met overheid en onderwijs in de regio FoodValley”, aldus Marco Braakman, managing director bij Info Support. “Samen werken wij aan een toekomstbestendige ICT-sector, waarin het belangrijk is dat innovatie in het bedrijfsleven versnelt en er voldoende talent voor de sector beschikbaar blijft. Een bedrijfsbezoek in samenwerking met de CHE is een mooi voorbeeld hoe we een actieve bijdrage leveren om de positie als kennisregio op het gebied van ICT verder te verstevigen.”

Twee nieuwe ICT-opleidingen

De CHE start in september 2018 twee nieuwe ICT-opleidingen: een Bachelor of ICT en een Associate Degree (Ad) ICT Services. De ontwikkeling van beide opleidingen is in het voorjaar van 2016 gestart, in nauwe samenwerking met het ICT-werkveld in de regio FoodValley. Hans Linker, Docent & Coach Academie Mens & Organisatie CHE: “We willen de samenleving dienen met creatieve en toekomstbestendige professionals die de nieuwe uitdagingen in de samenleving begrijpen. De nieuwe uitdagingen onder invloed van digitalisering vragen om nieuwe vormen van professionaliteit, zowel binnen de domeinen waar de CHE al voor opleidt, als binnen het werkveld ICT zelf. Dit bedrijfsbezoek aan Info Support maakt dat heel mooi zichtbaar voor onze studenten. Digitalisering verandert niet alleen de samenleving in het algemeen, maar werkt ook ingrijpend in de beroepsdomeinen door: van mobiliteit tot gezondheidszorg.”