Leerlingen strijden voor ‘Tech Day Trophy’ met thema 'energietransitie'

Maandag 13 juni was de Basiliek in Veenendaal het strijdtoneel voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs uit de Regio Foodvalley. Tijdens de Tech Day, onderdeel van Digital Days, gingen de leerlingen aan de slag met de energietransitie. De leerlingen van het VMBO van diverse scholen doorliepen in teamverband ‘energiecarrousels’. Er werd enthousiast meegedaan aan de energiequiz, want de drie leerlingen die de meeste vragen goed hadden én deze het snelst hadden beantwoord werden beloond met bioscoopbonnen. De school voor voortgezet onderwijs ‘Het Streek’ uit Ede ging er uiteindelijk met de felbegeerde Tech Day Trophy vandoor. De dag werd afgesloten met een ‘energie-rap’ door Dani Apeldoorn die voor de nodige energie onder de jongeren zorgde.

Tech Day 2022

Tijdens de Tech Day met het thema energietransitie werd tijdens de uitdagende energiecaroussels een beroep gedaan op het creatieve vermogen van de leerlingen. De energiecarrousels varieerden van VR-experience, het verduurzamen van een crossmotor tot het bouwen van je eigen elektromotor. Evert van Laar, Ichthus College, begeleidt de leerlingen tijdens de carrousel om een eigen elektromotor te bouwen. De leerlingen zijn zichtbaar geboeid om binnen de beschikbare tijd een werkende motor op te leveren. ‘’Je hoopt de leerlingen op deze manier toch weer iets wijzer te maken op gebied van energietransitie. De leerlingen zijn onderdeel van de oplossing’’ aldus van Laar. Hoofdsponsor Info Support en partner HSO waren ook aanwezig met energie-experts en vertelden over hun aandeel en expertise binnen dit belangrijke en actuele thema. Zij werden vertegenwoordigd door Han Rademaker, Business Unit Manager bij Info Support en Nick Nieuwenhuis, Cloud Consultant bij HSO.

Samenwerkingen en de drie O’s

Tijdens de Tech Day met het thema energietransitie werd tijdens de uitdagende energiecaroussels een beroep gedaan op het creatieve vermogen van de leerlingen. De energiecarrousels varieerden van VR-experience, het verduurzamen van een crossmotor tot het bouwen van je eigen elektromotor. Evert van Laar, Ichthus College, begeleidt de leerlingen tijdens de carrousel om een eigen elektromotor te bouwen. De leerlingen zijn zichtbaar geboeid om binnen de beschikbare tijd een werkende motor op te leveren. ‘’Je hoopt de leerlingen op deze manier toch weer iets wijzer te maken op gebied van energietransitie. De leerlingen zijn onderdeel van de oplossing’’ aldus van Laar. Hoofdsponsor Info Support en partner HSO waren ook aanwezig met energie-experts en vertelden over hun aandeel en expertise binnen dit belangrijke en actuele thema. Zij werden vertegenwoordigd door Han Rademaker, unitmanager bij Info Support en Nick Nieuwenhuis, cloud consultant bij HSO.

Jaarlijks terugkerend event

Het evenement is een succesvol jaarlijks terugkerend talent evenement voor jongeren van het voortgezet onderwijs in de regio. De Digital Days, waarvan Tech Day een onderdeel is, kent drie onderdelen; Tech Day, Hackathon en Game Battle. ‘’De Tech Day wordt dit jaar voor de zesde maal op rij gehouden’’ vertelt projectmanager Rineke Sloetjes enthousiast. ‘’We zijn altijd op zoek naar creatieve manieren om jongeren het nut van belangrijke en uitdagende thema’s in de techniek over te brengen. Het doel is daarbij altijd om ze enthousiast te maken  voor een leuke opleiding en carrière in de techniek in de Regio Foodvalley’’. De volgende datum voor het ruim 30 uur durende event is al bekend en wordt gehouden op 10 en 11 februari 2023.