De Usability Infographic

Is een product af als deze aan alle door de klant vastgestelde functionele en technische eisen voldoet? Contractueel gezien wellicht een interessante vraag, maar onze ervaring leert dat de klanttevredenheid voor de klant belangrijker is. Maar wanneer is een klant tevreden met een product? Is een klant tevreden als de gebouwde functionaliteit wel werkt maar niet begrepen wordt? Is men tevreden als de afrekenknop in je winkelmandje er wel staat maar niet gevonden wordt? Of als een medewerker per ongeluk een item verwijdert omdat de bewerkknop op de verwijderknop lijkt?

Met de ontwikkelingen in de techniek verwachten gebruikers niet alleen dat een product werkt, maar ook dat ze het kunnen gebruiken zonder dat ze gefrustreerd raken. Steeds meer gebruikers zijn niet tevreden met een product als deze niet goed aansluit bij hun verwachtingen. Daarnaast stellen producteigenaren steeds hogere eisen aan hun product. Er komt steeds meer besef dat de total cost of ownership van een product omhoog gaat als een applicatie niet gebruikersvriendelijk is. Maar heb je wel eens stil gestaan bij welke doelen je doelgroep wil bereiken met het gebruik van het product? Heb je gecontroleerd of men deze doelen effectief, efficiënt en met voldoening kan bereiken? Weet jij wat jij moet doen om een start te maken met het verbeteren van je applicatie?

Gelukkig is Info Support al enige tijd bezig expertise op te bouwen op dit gebied. Zo begeleidt onze usability focusgroep Info Support projecten bij het verbeteren van de usability van hun product. Ook ontwikkelen we een usability checklist waarmee applicaties gecontroleerd worden en doen steeds meer projecten aan usability testing. Daarnaast worden continuous feedback tools als Uservoice gebruikt om applicaties beter op de eindgebruiker af te stemmen. In deze post voegen we een nieuw item toe aan dit palet: de usability infographic!

Lees hier de hele blogpost van Arjan Kwakkel over Usability infographic.