FHIR

Snel en gemakkelijk digitale gegevens uitwisselen binnen de zorg

FHIR

Snel en gemakkelijk digitale gegevens uitwisselen binnen de zorg

De zorgsector zit midden in een grote digitale transformatie. Ook de standaarden voor informatie-uitwisseling binnen zorgapplicaties ontwikkelen in snel tempo mee. Met FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources) is er een nieuwe HL7-standaard, waarmee snel en gemakkelijk digitale gegevens kunnen worden uitgewisseld binnen de zorg. Info Support helpt u graag verder bij het implementeren van dit framework en het optimaal benutten van de voordelen hiervan voor uw applicaties.

Wat is FHIR?

FHIR staat voor Fast Healthcare Interoperability Resources en combineert de beste onderdelen van de HL7 versie 2, HL7 versie 3 en CDA-productlijnen. Het is een technische communicatiestandaard voor ZIB’s en bestaat uit een set herbruikbare bouwstenen, waarmee snel werkende oplossingen voor uitwisseling van allerlei gegevens kunnen worden gebouwd. Het helpt u om eenvoudig verbinding te maken met gegevensbronnen, zoals systemen voor elektronisch gezondheidsdossiers, onderzoeksdatabases of EPD-data. Daarmee wordt de interoperabiliteit van gezondheidtechnologieën aanzienlijk verbeterd en gegevensbeheer vereenvoudigd.

De voordelen FHIR

 • Cost reduction FHIR

  Kostenreductie

  Verlaging van ontwikkel- en beheerkosten van toepassingen waarin medische gegevens worden uitgewisseld

 • Speedy implementation API

  Snelle time to market

  Snelle implementatie door generieke API voor informatie-uitwisseling en zo de time-to-market van je zorgapplicaties verkorten

 • Machine learning

  Data & Machine Learning

  Nieuwe slimme mogeljikheden om zorg te ‘ontzorgen’ met data analytics en machine learning;

 • FHIR is optimized for existing security measures for http.

  Optimalisatie beveiligingsmaatregelen

  FHIR is geoptimaliseerd voor bestaande beveiligingsmaatregelen voor http. Daarnaast heeft Info Support de kennis om uw volledige berichtenstroom te beschermen tegen hoge veiligheidsstandaarden.

Microsoft gold partner Info Support

Microsoft partner

Info Support heeft brede ervaring met berichtenuitwisseling in de zorgsector. Daarnaast zijn wij nauw betrokken bij het ontwerp en de implementatie van FHIR. Als Microsoft Gold Partner en met verschillende Most Valuable Professionals (MVP)’s zijn wij…

Meer weten over FHIR?

Dagelijks helpen wij onze opdrachtgevers uit de zorgsector met hun digitale transformatie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die FHIR uw organisatie te bieden heeft? En hoe software uw zorg kan versterken? Neem dan contact op, wij helpen u graag verder.